لیست اختراعات امير سهرابي
دستگاه پايش مداوم گاز دودكش نيروگاهها
بكارگيري شيوه نوين جهت آماده سازي و انتقال نمونه مدفوع بر روي كاغذ خشك شده به منظور تشخيص و بررسي مولكولي گاستروانتريت هاي ويروسي. با توجه به پيشرفت هاي زيادي كه در سالهاي اخير در علم ژنتيك به خصوص روشهاي تشخيصي نوين مولكولي نظير PCR بنا نهاده شده اند. از آنجايي كه ويروسها در سالهاي گذشته نقش پررنگتري در ايجاد بيماريهاي گوارشي مختلف داشته اند. اقدامات گوناگوني جهت بهينه سازي روشهاي تشخيصي ويروسها و نمونه گيري مدفوع صورت گرفته است. در اين راستا اختراعي با عنوان مذكور با استفاده از كاغذهاي كروماتوگرافي يا صافي تهيه گرديد. سپس اين كاغذها را در يك بافر آماده سازي با تركيبات و مولاريته مشخص غوطه ور ساخته سپس كاغذها را در دماي اتاق به مدت 24 ساعت (Over Night) خشك مي نماييم. در اين مرحله كاغذ جهت نمونه گيري از مدفوع آماده مي باشد. نمونه مدفوع رقيق شده را با كاغذهاي ذكر شده تيمار نموده و پس از خشك شدن كامل كاغذها اين كاغذهاي آغشته به مدفوع را مي توان در دمايي بين 4 تا 37 درجه سانتي گراد و تا مدت زمان 6 ماه نگهداري نمود. با توجه به مطالعاتي كه در دماها و زمانهاي مختلف روي اين كاغذها صورت گرفت مي توان از اين كاغذها پس از تاخليص ماده ژنتيكي ويروسها (هم به صورت RNA, DNA تك رشته اي و دو رشته اي) براي آزمايش PCR و RT-PCR استفاده نمود. لازم به ذكر است با انجام آزمايشهاي كنترل كيفي هيچ ارگانيسمي رشد پيدا نكرد.
پاپيـلوما ويـروس هاي انساني (HPVs) با بيش از 100 ژنوتيـپ با انتشار جهاني در خانواده پاپيـلوما ويـريـده با سـاختمان پروتئيـني و ژنـوم ds-DNA حلقـوي و بـدون پوشـش قـرار دارند. پاپيـلوما ويـروس ها عامل ايجاد كننده انواع تـومـورهاي بد خيم و خوش خيـم در پوسـت و مخـاطات انسان مي باشند. از جمله بيـماريها و سـرطان هاي مرتبط باHPV در انسان مي توان به سـرطان دهانه رحـم، پوســت، حنـجره، نواحي سـر و گـردن، سـينه، زگيـل هاي تناسلي، بيـماريهاي ملتحـمه چشـم و مخاطات اشـاره كرد. امروزه ژنوتيـپ هاي پاپيـلوما ويروسـها از نظر ايجاد سـرطان به سـه دسـتهHigh Risk ، Low Risk و Intermediate Risk تقسيم مي شوند. از بين عفـونت ها و سـر طان هاي مرتبـط با پاپيـلوما ويروس ها، HPVدر 99 درصد موارد سـرطان دهـانه رحـم مشـاهده شـده است. كه از ميان ژنوتيـپ هاي مختلف پاپيـلوما ويـروس ها HPV 16 و HPV 18 بعنوان شايعترين تايپ هاي HPV در بيش از 70 درصد نمونه هاي سرطان دهانه رحم در سراسر دنيا مشاهده شده است. سرطان دهانه رحم دومين بيماري بدخيم زنان دردنيا بوده و ساليانه حدود 500000 مورد بيماري جديد در جوامع مختلف گزارش شده است. بيش از 80 درصد مرگ هاي ناشي از سرطان دهانه رحم در كشورهاي در حال توسعه اتفاق مي افتد. از آنجاييكه ايران نيز بعنوان يك كشور در حال توسعه در معرض گسترش اين سـرطان و مـرگ ناشي از آن مي باشد، ولي متاسـفانه آمـار جامعي در مورد توزيع تايـپ هاي HPVمرتبط با سرطان دهانه رحم و مرگ و مير ناشي از آن در كشور منتشر نشده است. به نظر مي رسد بهترين راه براي جلوگيري از گسترش و بروز سرطان دهانه رحم در بانوان، ايجاد برنامه هاي غربالگري با استفاده از ماركرهاي ژنتيكي، روش هاي تشخيصي مولكولي معتبر با حساسيت و ويژگي بالا و در نهايت پيشگيري (تهيه واكسن كارآمد با توجه به ژنوتيپ هاي غالب منطقه) و درمان باشد. با استناد بر اينكه پاپيلوما ويروس انساني براحتي در كشت سلول رشد و تكثير نمي يابد و آنتي بادي اختصاصي بر عليه تايپ هاي ويروس بطور جداگانه قابل شناسايي نيست و صرفا يك آنتي بادي عمومي توليد مي گردد، لذا در تشخيص پاپيلوما ويروس و تايپيـنگ آن روش تشـخيص مبتني بر DNA و Amplification ناشـي از ژنـوم در تشـخيص مولكـولي نوين مد نظر است. حال با توجه به اين موضوع كه تشخيص پايه و اساس درمان كارآمد است و نياز كشور در جهت توسعه، بكارگيري و راه اندازي رو شها و كيت هاي تشخيصي نوين با حساسيت و ويژگي بالا، سريع و مقرون به صرفه براي شناسايي ژنوتيپ هاي شايع پرخطر در بدخيمي ها بخصوص سرطان دهانه رحم مي باشد. از اين رو بر آن شديم براي اولين بار در ايران اقدام به طراحي كيت ژنوتايپينگ پاپيلوماويروس انساني نماييم. اميد است با توجه به اعمال تحريم هاي سياسي و اقتصادي عليه ايران و تامين نياز كشور و جلوگيري از ورود كيت هاي بي كيفيت در تشخيص گام برداشت. قطعاً شـناسـايي عوامل ايجادكننده سـرطان در خانم هاي مبتلا به سـرطان دهانه رحم بعنوان معضل بهداشتي كشور در برنامه ريزي، تعيين خط مشي استرا تژي هاي درماني و ارتقـا سـطح و توسـعه بهداشـت و درمـان نقش بسزايي دارند.
در اين اختراع، به منظور كنترل جريان سيال ورودي به درون چاه، يك دستگاه مكانيكي با عملكرد خودكار و مبتني بر قوانين جريان سيالات طراحي شده است. دستگاه طراحي شده از دو بخش سيستم كنترل نسبت جريان و سيستم مقاومت متكي به مسير جريان تشكيل شده است. سيستم مقاومت متكي به مسير جريان شامل يك مسير حلقوي است و سيستم كنترل نسبت جريان شامل يك يا چند ورودي سيال است كه بين اين سيستم و سيستم مقاومت متكي به مسير جريان ارتباط برقرار مي كند. حداقل يك يا تعداد بيشتري از وروديهاي اين دستگاه سطحي بسيار آبگريز دارد. اين اختراع بطور ويژه در مخازن نفتي جهت كاهش ميزان ورود آب ناخواسته به چاه كاربرد داشته است. از آن جهت كه بسياري از چاه هاي نفتي با مشكل توليد آب مواجه هستند؛ با بكارگيري اين دستگاه در اين چاه ها ميزان توليد نفت به صورت كاملا محسوس افزايش مي يابد.
موارد یافت شده: 4